COMPASSIE, medicijn van en voor het hart


Picture-Taker-US5Vtl


Compassie is meevoelen met een levend wezen zonder er zelf zwakker van te worden. Het is gerichte, onvoorwaardelijke liefde. Verwar het niet met medelijden. Medelijden is eerder neerbuigend en voelt kwetsend voor degene waar je medelijden voor voelt.
Compassie voedt alle betrokkenen en maakt deel uit van het eenheidsbewustzijn.
Je voelt je vanuit compassie één met alles wat leeft.

Picture-Taker-BymYV0

HET VERBINDENDE ELEMENT
Niets en niemand bestaat afzonderlijke en op zichzelf. Niets in de kosmos kan alleen bestaan. Compassie en liefde zijn het verbindende element en samen vormen zij een enorme positieve kracht. “Er zijn” voor de ander is een vorm van geconcretiseerde, onvoorwaardelijke liefde. Je doel is niet er iets voor terug te krijgen; integendeel, onvoorwaardelijkheid geeft het een enorm helend vermogen.

Picture-Taker-VoYI06

Compassie kan ontstaan vanuit het denken, je hersenen, en met het samenvloeien van de liefde vanuit je hart ontstaat een enorm groot energisch veld aan scheppende kracht. Het veld rondom je hart is 5000 maal sterker dan de scheppende kracht en energetische uitstraling van het veld van je hersenen. Tel het bij elkaar op en zie hoeveel mogelijkheden in scheppingskracht je manifesteert.

ZELFLIEFDE EN JE HART DURVEN OPENSTELLEN
Het hart is het centrum van liefde en hoe meer je je hart opent, des te groter is de invloed van affirmaties, gedachten, intenties en zegeningen op het grotere energetische veld dat ons allen omringt. Helende kwaliteiten van het hart, naast compassie en liefde, zijn onder meer: zelfliefde, (zelf)vertrouwen, hoop, intuïtie, eenheid, humor, mildheid, creativiteit, moed, blijdschap, vergeving en synchroniciteit (het aantrekken van zinvol toeval).

Picture-Taker-0EoAeu

Liefde en compassie vanuit het hart genereren kan niet zonder zelfliefde. Zelfliefde is liefde voor wie je zelf bent met alles erop en eraan, wat een ander ook van je mag denken. Het maakt dat je alle schuldgevoel, twijfel en zelfhaat laat varen. Hoe meer je van jezelf houdt, hoe meer je vanuit compassie gaat leven.


Picture-Taker-oQKdpl

Laat je de volgende helende kwaliteiten extra meewerken vanuit je hart, dan verhef je je omgeving in energie:

  • creativiteit: een samenwerking van hart, brein en Hoger Zelf, waarbij het hart de kern is van deze samenwerking
  • dankbaarheid: heeft dezelfde energetische kracht als liefde, en wordt sterk ondersteund vanuit het universum
  • (zelf)vertrouwen: steevast geloven in jezelf en de samenwerking met de kosmische kracht
  • overgave: durven er voor te gaan
  • mildheid: is het dagelijks brood van liefde en compassie
  • moed: het is compassie die moed in evenwicht houdt en samen met mildheid voorkomt dat moed doorslaat naar overmoed en hoogmoed
  • vastberadenheid: compassie voorkomt dat vastberadenheid en/of moed overgaan in verwijtend negativisme

Picture-Taker-OZ4TG7 Picture-Taker-eQyUGj


Met behulp van onze liefdevolle compassie, in het tonen van medeleven, kunnen wij samen iets doen voor onze nieuwe wereld. Wij kunnen deze verfijnen, prettiger, aangenamer en liefdevoller maken. Toon je compassie, beleef je compassie, en verhef de trilling van onze vernieuwde aarde.

Picture-Taker-Qweuv5

Lichtgroeten,

Marina


Picture-Taker-sK1qoM