NATUROPAAT
samenwerken aan een natuurlijke aanpak
van jouw gezondheidPicture-Taker-qmF4a6
Meer dan eens wordt mij de vraag gesteld wat een Naturopaat is en wat hij/zij zoal doet.

Picture-Taker-nLW5IV

In Naturopaat, zie je het woordje “Natu(u)r” staan en dit geeft meteen weer dat het om een natuurlijke aanpak gaat, die je gezondheid bevordert. In de eerste plaats werkt een Naturopaat preventief. Mochten er alsnog klachten ontstaan, of zijn, dan gaat hij/zij jou via diverse technieken begeleiden naar een evenwichtiger en gezonder leven. Hij/zij kijkt niet enkel naar je klacht, maar ook naar wie jij bent achter je ongemak.

Picture-Taker-OnzS4d

Een Naturopaat bekijkt zowel het lichamelijke, het mentale, het emotionele en het spirituele aspect van je ongemak. Wanneer je ziek wordt en niet langer een evenwicht hebt tussen deze vier pijlers, of wanneer bepaalde lichamelijke signalen ontkend of onderdrukt worden, door bv. emotioneel eten, alcohol, medicatie, ontkenning, enz. is het tijd om de dieperliggende problemen, oorzaken of trauma’s uit het verleden te onderzoeken, bloot te leggen en (opnieuw) in balans te brengen.

Picture-Taker-eNMNeU

Vandaar dat een voorafgaand diepgaand gesprek nodig is om te kunnen bepalen welke technieken kunnen aangewend worden om soelaas te bieden. Een Naturopaat moet dus in de eerste plaats goed kunnen luisteren, want wat je vertelt komt niet altijd overeen met wat je voelt of denkt (verbloemde taal, angst voor afwijzing, het probleem niet (h)erkennen).

De begeleiding kan een combinatie zijn van verschillende zaken, zoals: voedingsadvies, ademhalingsoefeningen, diepgaande gesprekken, bloesemremedies, voetreflexologie, reiki, Indische hoofdmassage, enz.

Picture-Taker-Vq82wU

Om te kunnen slagen zijn uiteraard je medewerking en je motivatie nodig. De Naturopaat begeleidt jou en zet je genezingsproces in gang. Maar uiteindelijk ben jij het die jezelf geneest. Net zoals bij een veranderend eetpatroon: er wordt aangegeven hoe het kan, maar jij bent de persoon die het dient toe te passen.


Het opnieuw ‘heel-worden’ verloopt in 4 fase’s

1
Ontspanning
het is belangrijk om de realiteit onder ogen te zien en tot acceptatie van je probleem te komen. Hiervoor zijn relaxatie en gesprekken een eerste stap in de goede richting

Picture-Taker-IT1WzD
2 Ontgifting

hierbij is het nodig om de toxines uit je lichaam te verwijderen en spirituele beperkingen en foute denkpatronen om te buigen. Hiervoor vormen loslaten, inzicht en doorzicht hebben een eerste vereiste; o.a. voedingsadvies, voetreflexologie en Bachremedies kunnen soelaas bieden

Picture-Taker-cMsz7G

3 Openheid

de naturopaat zal je stimuleren om meer openheid naar jezelf aan de dag te leggen, waardoor je een evenwichtiger leven voor jezelf kan opbouwen.
Hiervoor kunnen F.E.E.T. (Fysio Emotionele Energetische Toepassing), Reiki, gesprekken, Bachremedies, voetreflexologie, aangereikt worden

Picture-Taker-0bytDh

4 Opname (voeding in ruimere zin)

pas als de 3 bovenstaande punten op gang gekomen zijn, en jij je situatie hebt aanvaard zoals ze is, kan je voeding opnemen in de zin van:

  • het lichamelijke aspect (gezonde voeding)
  • het mentale aspect (het vermogen om op een andere manier naar de wereld te kijken, je denkpatroon te wijzigen)
  • het emotionele aspect (het vrij kunnen stromen van de levenskracht; aangepaste relaties, vertrouwen, geloof in eigen kunnen)
  • het spirituele aspect (relatie tussen geest en lichaam; de samenhang van wat je uitzendt en ontvangt)

Picture-Taker-17tIXB

En dan blijft er natuurlijk de vraag: waar vind je een goede Naturopaat?
Er zijn organisaties die zich verenigt hebben met als doel goed opgeleide krachten kenbaar te maken aan het bredere publiek. Eén van deze verenigingen is BeVo (Beroepsvereniging voor Voetreflexologen –
www.bevo-belgie.org). Je kan er van op aan dat deze voetreflexologen een bredere opleiding hebben genoten en jaarlijks bijscholen.

Picture-Taker-6yYtyv

Uiteraard dien je jezelf goed te voelen bij de Naturopaat van je keuze zodat je weet/voelt dat je vertrouwen en begeleiding in goede handen zijn.

Ik sta graag voor je klaar.

Picture-Taker-MytNWz

Lichtgroetjes,
Marina

Picture-Taker-sK1qoM

a