11 november
dag van de “poppies” (klaprozen)


Picture-Taker-JKK7d1


Op 11 november worden de slachtoffers van de eerste wereldoorlog herdacht. Veelal wordt dit gedaan door de verkoop van plastiek klaprozen, “poppies” genaamd, die het symbool zijn van de slagvelden en loopgraven die rood gekleurd waren van het bloed en later door de klaprozen.

Picture-Taker-ate8pC

De klaproos is een eenjarige plant met een dunne witte penwortel. Daar waar het zaad ontkiemt, moet de klaproos blijven staan, want klaprozen laten zich niet verplanten.
Het klaprooszaad kan jarenlang in de grond bewaard blijven en pas ontkiemen als de grond omgewoeld wordt. Zo gebeurde dat ook tijdens de oorlog bij het graven van de loopgraven, waardoor zij 2 maal als rood verkleurden.

De rode klaproos of papaver groeit in onze streken nog steeds in het wild. In één klap ontvouwt ze haar felrode bloemblaadjes, eerst verkreukeld en later door de wind gladgestreken.

Picture-Taker-OPRX8Y Picture-Taker-yPWhir

Vroeger werd het zaad van de klaproos door de pap van de baby’s geroerd, zodat ze rustiger werden en beter sliepen. De klaproos werkt inderdaad kalmerend, rustgevend en helpt bij milde slaapproblemen en onrustige slaap. De klaproos of papaver rhoeas is ook goed te gebruiken voor de bescherming van je slijmvliezen. Als thee kan ze ingezet worden bij hoest, bronchitis, astma en plotseling opkomende infecties op je luchtwegen. Zowel mannen als vrouwen kunnen dit kruid of deze remedie aanwenden om hun sexualiteit opnieuw in evenwicht te brengen.

Picture-Taker-lnXDkc

Op energetisch niveau versterkt de klaproos je vrouwelijke kant. De klaproos versterkt en verbindt je opnieuw met je Hoger Zelf wanneer dit verstoord is en versterkt zowel je liefde als je vrouwelijke kracht. Het is niet de harde kracht van de vrouw die wij momenteel nodig hebben, maar de kracht van het zachte, het hart, het gevoel. De volgende stap in ons bewustzijn, is de integratie van zowel het mannelijke als het vrouwelijke. De samenwerking van de twee hersenhelften en de samenwerking in de relatie is het uiteindelijke doel van ons bewustzijn. Het vrouwelijke is niet minder of meer dan het mannelijke en het mannelijke is niet meer of minder in vergelijking met het vrouwelijke. Wanneer deze samenwerking in het innerlijk begint, ontstaat er in de buitenwereld, de maatschappij, eveneens een verandering.

Zou het daarom kunnen zijn dat mijn praktijk “De Kracht” heet, en gevestigd is in de
Klaproosstraat?

Picture-Taker-NyeEDQ

Liefdevolle groetjes,
Marina

Picture-Taker-miteAa