HEB JIJ HET IN DE VINGERS?

Picture-Taker-AGHJ6w


Met je vingers raak je aan, bespeel je, omstrengel je, werk je, dans je, gebaar je, laat je los...

Picture-Taker-fdvAcl

Wist je trouwens dat, je vingerafdrukken 5 maanden voor je geboorte reeds compleet gevormd zijn, en dat deze je ganse leven onveranderd blijven?

Wist je trouwens dat, net zoals bij je voeten, je tenen iets vertellen over jezelf; bij je handen ook je vingers iets iets vertellen over jou?

Zin in een reisje maken langs je vingers?

JE DUIM
Je duim is het symbool voor je ego. In je duim zet je de aangeleerde dingen vast en vertoont hij je individuele levenskracht. Hoe groter en breder je duim is, hoe sterker jij je zelfverzekerdheid en je wilskracht uit. Je rechterduim staat voor de communicatie met je verstand en je succes. Je linker duim staat voor communicatie met je intuïtie en je familie.
Zit je even vast op één van deze vlakken, dan kan je je duim, de muis en de binnenkant van je hand masseren, waardoor meer flexibiliteit ontstaat en het doorbreken van patronen en overtuigingen sneller en makkelijker kan plaatsvinden.

Picture-Taker-zdEZZU


JE WIJSVINGER
Je wijsvinger geeft detaillering over je gevoelsleven. Heb je een lange wijsvinger, dan wil je het liefst steeds hoger reiken. Ben je eigenaar van een korte wijsvinger dan doe je hier minder moeite voor. Je rechter wijsvinger vertelt je iets over je ambitie, daadkracht en macht. Je linker wijsvinger staat voor liefde en passie.
Het masseren van je wijsvinger(s) stimuleert het loslaten op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

Picture-Taker-C4A84K

JE MIDDELVINGER
Je middelvinger geeft meer detail over het uiten van je gevoelsleven. Een normaal ontwikkelde middelvinger steekt een half kootje uit boven je wijs- en ringvinger. Draait het bovenste kootje meer naar je pinkkant, dan heb je moeite om over gevoelens te praten. Draait het bovenste kootje naar je duimkant, dan zit je meer in je denken/ratio. Je rechter middelvinger staat voor de verantwoordelijkheid tov je werk. Je linker middelvinger vertelt je wat over je eigenwaarde.
Je middelvinger wordt in de hand-reflexologie gebruikt als analyse-tool:

  • de aanhechting van je vinger aan je hand staat gelijk met je geboorte: 0 jaar
  • het eerste kootje vertelt wat over je puberteit: 15 jaar
  • de top van je vinger verhaalt over je huidige leeftijd: het nu
Het masseren van je middelvinger(s) creëert balans.


Picture-Taker-dYu59q


JE RINGVINGER
Je ringvinger is de idealistische vinger. Het is de vinger van de verbintenis. Deze vinger staat symbool voor je zelfbewustzijn en wakkert bij dames het verlangen aan om in de belangstelling te staan. Je rechter ringvinger staat voor controle, gehechtheid en creativiteit. Je linker ringvinger vertelt over je intuïtie en je individualiteit.
Het masseren van je ringvinger(s) zorgt er voor dat je emoties loskomen en daarna worden geneutraliseerd (net zoals bij de pink).

Picture-Taker-D01JMp

JE PINK
Je pink is de vinger die aangeeft hoe jij je vaardigheden in de praktijk toepast. Een te korte pink wijst op een gebrek aan zelfvertrouwen en een te lange pink staat voor zelfoverschatting en eventuele onoprechtheid. Is de ruimte tussen je ringvinger en je pink groter dan tussen je overige vingers, dan ben je wat onzeker. Is het net andersom, dan ben je een pak zelfzekerder. Hoe meer vingers gelijkmatig uit elkaar staan, hoe steviger jij in je kracht staat. Je rechterpink staat voor angst, onzekerheid en communicatie met de buitenwereld. Je linkerpink vertelt over je zelfvertrouwen, en je communicatie met jezelf.
Het masseren van je pink(en) zorgt er voor dat je emoties loskomen en daarna worden geneutraliseerd (net zoals bij de ringvinger).

Picture-Taker-WC09sH


LENGTE VAN JE VINGERS
Heb je lange vingers, dan kom jij mogelijk langzaam op gang. Eens in beweging, werk je wel gestadig door. Heb je korte vingers, dan let jij mogelijk minder op details; dan ben je actief en wens je alles snel af te handelen.

Picture-Taker-B0xlZn Picture-Taker-QWEKUW


MASSEREN
Het masseren van je vingers doe je zo:

  • met je duim en wijsvinger masseren langs beide zijden van je betreffende vinger
  • begin bij het topje van je vinger en ga dan naar beneden
  • beweeg af en toe je vinger van links naar rechts en van beneden naar boven

Meer weten over wat je
nagels van je vingers over je vertellen? Klik hier voor de tip van mei 2015.

Meer weten over wat je
handen over je vertellen? Klik hier voor de tip van oktober 2013.

Hoe zit het met jouw “fingerspitzengefühl”?

Picture-Taker-rChCck

Groetjes,
Marina

Picture-Taker-miteAa