GEEF JEZELF EEN AANGENAME “ME”-DAG CADEAU


Picture-Taker-h1NO5X


December is de maand met de kortste dagen.

Soms gaat dat wat onder je vel zitten en voel je je een beetje down.
Maar daar kan je wat aan doen: je kan jezelf een aangename dag cadeau doen.

Hierbij 10 tips om je op weg te helpen:

  • De kerstvakantie (of het week-end of een andere vrije dag) komt eraan. Hou een dag helemaal voor jezelf. Start met wat lui zijn, wat later uit je bed te stappen, en luister naar de ochtendstilte. Of je kan net zo lang blijven liggen tot je de vogels hoort tsjilpen en het vogelgezang je helemaal doordringt. Hang wat langer rond in je pyjama of kamerjas en neem de tijd voor je ochtendrituelen.

Picture-Taker-9wgUUK


  • Neem een rijkelijk ontbijt: af en toe mag het eens wat meer zijn. Ga voor een groene smoothy, rood fruit, eitjes, kaas en/of een goed gevulde biologische muesli met superfood, noten, pitten en wat kokosmelk/olie.

  • Tover een glimlach op je lippen. Het geeft meteen een veel beter gevoel. Laat hem uitdijnen, lach luid op, schater het uit. Je zal zien, het doet deugd en het werkt aanstekelijk.

Picture-Taker-zQ5lfc

  • Ga de natuur in: maak een boswandeling, ook als het weer tegenzit. Praat met jezelf of tegen de bomen, de vogels. Het werkt verlossend, je bloed gaat weer stromen en de zuurstof in je longen zorgen voor een diepere en langzamere ademhaling. Zuchten mag: loslaten is de boodschap.

  • Geef jezelf een bloempje cadeau. Er gaat niets boven de geur en de schoonheid van verse snijbloemen in een mooie vaas. Natuurlijke geuren werken positief in op je humeur.

Picture-Taker-xG965d

  • Kom je terug thuis, blijf dan weg van TV, computer, tablet, GSM en andere communicatie apparaten. Geniet van de stilte.

  • Bak een taart of kook iets lekkers. Probeer dat ene recept uit dat je al zo lang hebt liggen en wil uitproberen. Verwen je zelf met een exclusief dineetje, gerechtje, lekkers.

  • Steek kaarsen aan. Het kan op elk moment van de dag. Kaarslicht geeft iets intiems, iets romantisch; je kan op deze wijze heel sfeervol van jezelf genieten.

Picture-Taker-2kBvrw

  • Doe nog eens iets alleen: alleen eten, eens naar de cinema gaan om naar die speciale film te gaan kijken, waar je zo verlekkerd op bent. Het kan heel verfrissend en bevrijdend werken.

  • Schrijf eens. Neem pen en papier en zet iets neer. Het kunnen kattebelletjes zijn, iets wat je bezighoudt, iets wat je binnenin voelt en wil verwoorden, een gedichtje, een speciale gedachte. Schrijven werkt therapeutisch. Het gevoel van je pen tegen het papier is heel anders dan het saaie getik op je toetsenbord. Trouwens, niemand hoeft je schrijfsels te lezen; het is helemaal alleen van en voor jou.

Picture-Taker-86VPqP

Ideetjes opgedaan? Nu nog toepassen. Plan alvast die speciale “me”-dag in je agenda.

Een heel groot en fijn cadeau van en voor jezelf!

Prettige feestdagen gewenst.

Picture-Taker-cxbsCQ

Groetjes,
Marina


Picture-Taker-miteAa
g