GOED EN KWAAD ZOUT!


Picture-Taker-Iwt3DX


WIST JE DAT

ER ZOUT IS DAT HEELT (zoals zuiver, ongeraffineerd zeezout)

en dat

ER ZOUT IS DAT DOODT (zoals keukenzout, natriumchloride)




Picture-Taker-NKOyGK De chemische naam voor zout is natriumchloride (NaCl).
Natrium en Chloride zijn de meest dominante elementen in zout.
Ze zijn de bindende kern voor de andere elementen in natuurlijk zout.

Ongeveer 93% van de wereldwijde zoutproductie is bestemd voor industriële doeleinden. 6% wordt gebruikt als conserveermiddel voor voeding en slechts 1% wordt op de markt gebracht als “tafelzout”. De norm voor zoutfabrikanten is een chemische samenstelling geworden en alle natuurlijke elementen zijn weggeraffineerd, omdat ze als “onzuiver” voor deze industrie worden gezien.

Picture-Taker-tHJV8X

Er is wel degelijk een verschil tussen zuiver, ongeraffineerd zeezout en geraffineerd tafelzout. Natuurlijk gewonnen zeezout is puur, ongewassen,
ongedroogd en ongeraffineerd ruw zout dat nog vochtig is.
Dit vocht alleen al is belangrijk, omdat magnesium een waterminnend mineraal is dat verloren gaat bij het wassen en drogen. Puur, onbewerkt zeezout bestaat uit maar
liefst 84 mineralen en spoorelementen die allemaal
in de juiste verhouding, samenstelling en balans staan ten opzichte van elkaar en zo een perfecte synergie vormen. ‘Sel gris’ (grijs zout) of ‘fleur de sel’ (bloem van het zout), zoals dat in de Franse Guérandestreek in Bretagne nog traditioneel en handmatig
wordt gewonnen, is een prachtig gezond zout.
Picture-Taker-ymyfdY
Geïsoleerd natriumchloride (gewoon, geraffineerd tafelzout dus) is schadelijk voor de nieren en drijft de bloeddruk op. Daarom wordt er door artsen gewaarschuwd voor het te veel gebruik aan zout: zout dat geraffineerd is, waar geen voedingswaarde meer in zit!

De Kelten maakten een Sole van zeezout en regenwater en dronken dit dagelijks. Mits je het niet overdrijft is dit een volkomen veilig en uitgebalanceerd supplement.

Picture-Taker-dPdMrQ

Het recept is eenvoudig:

  • vul een glazen pot met 1/3 zuiver zeezout
  • giet er 2/3 zuiver water op
  • schut, met het deksel op de pot, enkele keren krachtig
  • het water raakt verzadigd en kan niet meer dan 26% zout opnemen,
  • er zullen dus korrels overblijven op de bodem van de pot
  • doe van deze Sole een theelepel in een glas water van 250 cl
  • drink dit elke dag ’s ochtends op een nuchtere maag
  • en eventueel ook ’s avonds voor het slapen gaan

Via deze Sole geef je je lichaam een evenwichtig menu van 84 mineralen en spoorelementen in een vloeibare vorm. Je bloed herkent dit direct en neemt het onmiddellijk in zich op en transporteert het naar de cellen.
Voor je cellen zijn dit de zogeheten ‘elektrolyten’ die de elektro-magnetische communicatie tussen je cellen verbeteren.
Zolang je deze Sole in je koelkast of op een koele plaats bewaart, is deze oneindig houdbaar.


Wist je trouwens dat de voorvoegsels ‘sal’, ‘sel’ en ‘sol’ allemaal slaan op zout?
Het woord ‘salaris’ slaat van oorsprong op het uitbetaald krijgen in zout.
Picture-Taker-HLuNDC
Romeinse ‘sol’daten kregen hun ‘sol’dij uitbetaald in zout.
Het woord ‘sol’ verwijst naar zonne-energie. Zout was ooit geld, zout was handel.
Het Engelse woordtje ‘sell’ of ‘sale’ is van oudsher afgeleid van zout…




Groetjes
Marina