Wist je trouwens dat de vorm van de buik ook wat over onze innerlijke wereld vertelt?

De platte en rechte buik
Picture-Taker-zIHpPc

Een platte buik kan gemakkelijk in- en uitzetten bij de ademhaling. Bij een platte buik kunnen de buikspieren een goede ondersteuning bieden aan de voorkant van de bekkenkom. De bekkenkom wordt zo aan alle kanten ondersteund, zodat er minder energie verloren gaat. Er mag best een beetje vet aan de buitenkant van de buikspieren aanwezig zijn. Een rechte buikwand kent een verbondenheid met het onder- en bovenlijf. Geen insnoeringen, geen uitpuilingen, alle organen liggen op hun plaats en worden ondersteund door de bekkenbodem.


De ingetrokken buik
Picture-Taker-HIUcJN

Als je naar de zijkant van het lichaam kijkt, let dan op de taillelijn. Als de taille ingesnoerd lijkt is dit een ingetrokken buik. Kijk vervolgens naar de maag. Als het lijkt alsof de maag de borstkas wordt ingezogen, dan heb je eveneens een ingetrokken buik. Ook een hoge ademhaling, waarbij geen buikademhaling plaatsvindt geeft een ingetrokken buik weer. Er is te veel spanning aan de voorkant van het lichaam. De buikspieren worden gebruikt als een soort pantser. Mensen met ingetrokken hoge buiken leven op hun bestaande kennis. De ingetrokken hoge buik gunt zichzelf te weinig “voeding”. De eigenaar van deze buik houdt vast aan wat hij/zij kent en opent te weinig voor het nieuwe. Wat er uit het verleden omhoog komt, is nog niet voldoende toegelaten en verwerkt. Mocht er moeite gedaan worden om zich te openen voor iets nieuw, in plaats van meer van hetzelfde, dient deze persoon zich eerst te oriënteren op wat er gewild wordt. Zo kan het maaggebied zich ontspannen en dan pas kan er in actie getreden worden.


De Bierbuik
Picture-Taker-P33t8s

Een bierbuikje ontstaat als de buik is overgegaan naar uitpuilen. Bierbuiken beginnen bij de maag al naar buiten te puilen. De hele spijsvertering wordt buiten het lichaam gedrukt. Het geeft aan dat er een afkeer van gevoelens is, dat men geen idee heeft van hoe “het allemaal” verteerd moet worden. De houding en de buik laten een ontoereikende verdediging zien. Het is een teken van het niet kunnen verwerken van de last die men met zich meedraagt. Te veel vet zorgt er voor dat er nog minder gevoeld wordt wat de buik nodig heeft. Zwaarlijvigheid is een teken dat er gevoelens van innerlijke leegte onderdrukt worden, dat er een verlies van het contact met de intuïtieve gevoelens is.

Groetjes,
Marina