CERATO: als twijfel hoog scoort


Picture-Taker-rp3un2Cerato behoort tot de familie van het loodkruid. De naam is afgeleid van loodkruid of Plumbago. Plumbago stamt uit het latijn Plumbu, wat “lood” betekent en uit het Griek Ago, wat “ik voer” betekent.

Picture-Taker-1MbP5f

Loodkruid is een kruidachtige plant uit het Middellands-Zeegebied en dank zijn naam aan het feit dat zijn sap een loodgrijze verkleuring van de huid veroorzaakt als het daarmee in aanraking komt.

De Plumbago die je in tuincentra kan kopen is de Plumbago Auriculata, de loodplant of Mannentrouw.
De Cerato (Plumbago) die Dr. Bach in zijn remedies gebruikt is geen “Plumbago”, maar een “Ceratostigma”. Deze bloeivorm lijkt veel op de plumbago, maar mist de kenmerkende kliertjes op de bloemkelk.

Picture-Taker-wkaHLh

In onze huidige tijden worden wij vaak onderworpen aan zware leerprogramma’s en worden wij overstelpt met een overvloed aan informatie. Niet moeilijk dat velen nu heel wat minder geneigd zijn te vertrouwen op hun eigen buikgevoel, eigen besluitvorming, innerlijke zekerheid, inwendige stem, intuïtie. Cerato types stellen voortdurend vragen aan anderen over zichzelf, hebben steeds raad van anderen nodig of proberen zo veel mogelijk de algemeen geldende conventies omtrent een bepaalde zaak te volgen. Zo zoeken zij het antwoord op vragen steeds in de buitenwereld, in gangbare theorieën en heersende opvattingen.

Picture-Taker-Y9p5Us

De honger naar nog meer informatie en kennis is groot, maar er wordt in het dagelijkse leven weinig of niets mee gedaan. De mening van anderen wordt dan heel belangrijk; zij volgen de laatste nieuwe mode of pikken in op de nieuwste trends, imiteren bekenden of voor hen belangrijke personen, zonder gebruik te maken van hun persoonlijke look, zienswijze, smaak. Zij hechten zoveel waarde aan de mening van anderen dat zij als lichtgelovige, onzekere en soms domme mensen worden aanzien.

Picture-Taker-RUDp4P

Picture-Taker-w4pXCC

Al je de Bach bloesemremedie Cerato gaat gebruiken kan je je eigen oordeel en zelfvertrouwen gaan versterken. Je krijgt de rustige zekerheid dat je eigen (intuïtieve) beslissingen de goede zijn, dat je nieuwe wegen met gerust gemoed kan inslaan, dat je veel beter informatie kan verzamelen en verwerken en jouw essentie eruit kan halen, zonder dat je dient terug te vallen op wat anderen hierover denken. Kinderen/jongeren kunnen makkelijker de leerprogramma’s volgen en hun innerlijke wijsheid laten meespelen. Cerato helpt je je innerlijke stem te horen, er vol vertrouwen naar te luisteren en je erdoor te laten leiden. Je ontwikkelt innerlijke wijsheid en een sterke intuïtie. Blokkades tussen je Hogere Zelf en je denken worden verwijderd. Je benodigde kennis blijkt opeens “op afroep” beschikbaar en je wil ze ook delen met anderen.

Picture-Taker-F2LeR5

En jij, ben jij toe aan Cerato?

Picture-Taker-E9Xs3B

Groetjes,
Marina