REIKI
Picture-Taker-PfIvZg


REI betekent universeel, onbegrensd
KI betekent levenskracht, levensenergie
Reiki is een eeuwenoude kunst van genezen door aanraken. Reiki herstelt het zelfhelend vermogen van de mens.

Reiki is heel rustgevend, laadt uw energie opnieuw op, laat uw zorgen met een zucht los. Ben je toe aan opnieuw opladen tot op cellulair niveau, aan het laten wegglijden van je kopzorgen, je depressieve gevoelens afschudden, de stroom van de liefdegevoelens opnieuw te kunnen voelen, je genezend vermogen op te krikken, dan is Reiki een goede remedie om zachtjes al deze zaken voor je in orde te brengen.

Wat is universele energie
Het begrip universele energie vinden wij terug in de meest diverse culturen en religies. Christenen spreken over het Licht of de goddelijke kracht van Reiki. In India spreekt men over prana. De Chinezen spreken over chi of ki, de energie van de ziel. In Rusland spreekt men over bioplasma.

Hoe wordt Reiki gegeven
De therapeut heeft een aantal inwijdingen en lessen gevolgd om als doorgeefkanaal van Reiki te kunnen fungeren. De therapeut stelt zich in verbinding met de universele energie door naar het alfa-niveau van bewustzijn te gaan en daar af te stemmen op de kosmische energie, zich ermee te verbinden en als kanaal dienstdoende deze energie via haar handen te laten stromen naar de klant. Door middel van handoplegging of door zich op afstand te focussen op degene die hulp vraagt, laat de therapeut dan de energie via haar handen stromen. Ik werk dus niet met mijn eigen energie, maar tank bij het universum.

Hoe werkt Reiki
De therapeut geeft energie door en vervolgens bepaalt de ontvanger wat hij of zij ermee doet. De therapeut reikt als het ware gereedschap aan. Lichaam en geest krijgen weer voeding. Daardoor ga je beter in je vel zitten en kunnen bepaalde klachten verminderen. Door de behandeling ga je ontspannen en als je ontspannen bent kun je je kwalen beter aan. Je lichaam en geest komen meer in balans, sterker, natuurlijker. Je lichaam gaat sneller reageren op negatieve invloeden, emoties, verkeerd voedsel, te weinig rust, verkeerde gewoonten, omgeving enz. De geest zal op dezelfde wijze reageren. Je herkent dingen eerder als goed of slecht voor jezelf. Je ziet beter wat je wel of juist niet wil. Je ziet je problemen als situaties die een oplossing met zich mee dragen. Je krijgt keuzes. Je ziet ze nu helderder, minder vervormd door emotie, woede, onmacht. Je kan er iets mee doen. Het is een uitstekend instrument om stress te verminderen, een ogenblik voor jezelf te hebben.

Hoe gaat het praktisch in zijn werk
U neemt plaats op een massagetafel. Speciale kledij hoeft niet, wat u prettig vindt, draagt u. Aangename sfeermuziek en eventueel een dekentje om u warm te houden vervolledigen uw comfort. Ik neem plaats achter u en hou mijn handen boven (niet op) uw lichaam om alzo de energie optimaal te laten stromen. Ik hou mijn handen boven een aantal plaatsen aan de voorkant van uw lichaam en als ik voel dat er genoeg energie is opgenomen, verplaats ik ze naar een volgende plek. Ook de achterkant van uw lichaam wordt behandeld. Afstrijken van de energie gebeurt wel door aanraking, maar alleen op de rug.
U kan tintelingen, warmte of koude voelen, maar het hoeft niet. In slaap vallen kan ook, maar dat deert niet, ik zal u wel op tijd wekken.
Reiki gaat uitstekend samen met alle vormen van geneeskunde. Reiki is een zachte steun voor het leven.
Picture-Taker-ZPJ5UM
Aantal behandelingen
Normaliter heeft u een 10-tal sessies nodig om tot een goed resultaat te komen. 2 tot 3 keer per week zijn nodig om de opgebouwde energie niet te onderbreken en te laten wegslibben.
Uiteraard kan u ook langskomen om gewoon te ontspannen en te ontstressen. U kan ook langskomen voor een “onderhoudsbeurt” en dan hoeft u natuurlijk geen 10x langs te komen.

Stukje geschiedenis -> LEES VERDER