GEZONDE VOEDING


Picture-Taker-RKaex5

Wat heeft u eigenlijk nodig om gezond te leven?
Simpel: lucht, water, voedsel, rust, slaap, lichaamsbeweging, zonneschijn, regelmaat, liefde en meditatie.

In deze kleine toelichting, een woordje over gezonde voeding.

Iedereen kent wel de driehoek die gehanteerd wordt voor de indicatie van de voedingsmiddelen die wij nodig hebben. Het gaat niet alleen om de hoeveelheden van de voedingsstoffen, maar ook over de samenstelling, de echtheid, de puurheid en de energie die deze stoffen ons leveren.

Door de jaren heen is onze voeding minder “rijk” geworden aan energie. Pesticiden, kunstmatige meststoffen, geforceerde kweek, voorverpakte voeding, geraffineerde voeding, suikers, vetten, junkfood, maken dat er aan voedingswaarde niet echt veel meer overblijft. Onze kasten bulken van de voorraad. Onze voeding blijft langer houdbaar “dankzij” bewaarmiddelen, toevoegingen, kleurstoffen, smaakstoffen.

Voedingsgewoonten zijn tot een vastgeroest patroon verworden. Onze huidige manier van eten is zulk een diepgewortelde gewoonte geworden dat omschakelen een probleem is geworden. Hoe begint u eraan en hoe houdt u het vol?

Fundamentele veranderingen aanbrengen in uw voedingspatroon en levensstijl is zo fundamenteel mogelijk breken met het verleden.

Met een 12-wekenplan kan u komaf maken met uw vastgeroest eetpatroon en een nieuwe start maken om optimaal gebruik te maken van de voeding die voorradig is.

Voor meer uitleg, kijk ook op de rubriekenWenst u meer toelichting over deze therapie, dan sta ik u graag met raad en daad bij.

Voor een gesprek of persoonlijke informatie klik hier.