Picture-Taker-KyfAEj Hallo lieve bezoeker, ik ben uw gastvrouw
en mijn naam is Marina.


Iedereen heeft zijn verhaal, dit is het mijne.

Reeds als kind was ik een buitenbeentje. Ik was extra gevoelig aan de uitstraling die mensen om zich heen hadden. Ik pikte dadelijk de gevoelens en emoties van anderen op. Omdat ik in een “no-nonsens” gezin werd grootgebracht, wist ik niet beter dan wat ik voelde enkel uit mezelf kon komen. Ik kon al deze gewaarwordingen niet plaatsen en gaandeweg trok ik een onneembaar bastion rond mij op ter verdediging van de kwetsbaar on-inneembare burcht binnenin.

Ondertussen maakte ik carrière en besteeg de sociale ladder. Vele moeilijkheden overwon ik. Hoge hindernissen waren geen probleem, ik nam ze allemaal. Ik eiste steeds meer van mijzelf, werkte bijna dag en nacht, vergat mijzelf, tot uiteindelijke het lijntje brak en ik in een burn-out terecht kwam.

In 1990 maakte ik voor het eerst kennis met het holistische. Een andere visie op de gebruikelijke zaken der natuur en gebeurtenissen. Ik, de ongelovige Thomas, die eerst moest zien en dan geloven, kwam in contact met spirituele zaken die plots iets openbaarden over mijn gevoeligheid en mijn innerlijke aard.

Ik verslond boeken over diverse onderwerpen, ging cursussen volgen, therapieën instuderen, en toetste alles aan hun haalbaarheid.

In het midden van de burn-out ben ik uiteindelijk gecapituleerd voor mijzelf. Ik heb het roer omgegooid en voor mijzelf gekozen. Ik besloot om datgene te gaan doen waar ik mij goed in voelde en waarin ik mijn aangeboren talenten kon ontplooien. Ik vatte een studie van Naturopaat aan, een studie van
3 jaar, en slaagde met onderscheiding.

Vanuit mijn eigen ervaring, en wetend dat wie wil helpen, eerst zichzelf dient te helpen, heb ik veel geleerd. Ik ben nu klaar om anderen een hand te reiken.

Wat doet een Naturopaat eigenlijk?
De Naturopaat bekijkt de klacht van de persoon in zijn geheel: op fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel vlak en gaat dan kijken welke therapie het best bij deze mens aansluit. Zij benadert het probleem op een holistische wijze en gaat de zelfgenezende werking opnieuw aanzwengelen.
Een Naturopaat geneest niet, het is de persoon zelf die het proces dient te volbrengen. De Naturopaat zorgt er wel voor dat dit proces op gang komt en dat de totaliteit van de mens opnieuw heel wordt.

HOE PAST DE NAAM “DE KRACHT” IN DEZE CONTEXT


Picture-Taker-oimWAkDe tarotkaart De Kracht, laat een in het wit
geklede vrouw zien die in de natuur staat
en kalm een gehoorzame rode leeuw aait.


Picture-Taker-X9l7Cx Het oneindigheidssymbool boven haar hoofd, vertegenwoordigt het “ken u zelve”
en zij gebruikt haar vermogen/kracht tot liefhebben en begrijpen om de leeuw – het complex van haar begeerten – te kalmeren. Het is de tarotversie van de psychoanalyse.
De Kracht staat voor spirituele liefde, zelfbegrip en aanvaarding. De vrouw op de kaart beseft dat ze deel heeft aan een spirituele bron. De kaart leert ons dat moed en uithoudingsvermogen ons kunnen helpen bij het overwinnen van problemen, maar ook dat de kracht van liefde en intuïtie sterker zijn dan haat, bruut geweld en vijandelijkheid. Deze dame maakt zich klaar voor de volgende fase op haar levensreis.

Picture-Taker-mfURph

De Tarotkaart draagt het nummer VIII.

Volgens de numerologie gaat de Acht altijd door. Het getal vertegenwoordigt wilskracht en vastberadenheid.
Het symboliseert vooral het gezonde verstand en persoonlijk ontwikkelde vaardigheden. Het wordt geassocieerd met rechtvaardigheid, gezondheid, balans, vooruitgang en een onafhankelijke geest. Kan goed leidinggeven.
Goede leraar. Grote wijsheid in eigendom. Kunnen ervaringen een plekje geven. Is een goede organisator.
Heeft geduld. Leert door omstandigheden en ervaring. Reageert verstandig. Harde werker.

Voor mijn gedetailleerd
Curriculum Vitae klik hier