TRAUMA’S EN PSYCHISCHE PROBLEMEN


Picture-Taker-PnQSlv

Geconfronteerd worden met trauma’s en/of psychische problemen, kan voor veel mensen als zeer beladen overkomen. Vaak worden deze zaken alleen gekoppeld aan grote ingrijpende gebeurtenissen zoals: brand, auto-ongelukken, een aanranding, overval of dominantie in de jeugdjaren. We kunnen ook getraumatiseerd raken door minder ernstige voorvallen. Trauma heeft meer te maken met de mogelijkheid tot verwerking dan met de ernst van het voorval. Zo zal de ene geen of weinig hinder ondervinden van een bepaald voorval, terwijl de ander er compleet de pedalen door verliest. Ons incasserings- en verwerkingsvermogen spelen hierbij een grote rol.
Ons lichaam kan klachten gaan vertonen zoals: slapeloosheid, hoofdpijn, nek- en rugklachten, overdreven emotionele en/of schrikreacties, paniek- en angstaanvallen, hulpeloosheid, overgevoeligheid (voor licht, geluid, stress), hyperactiviteit, afgescheiden voelen van het lichaam, spijsverterings- en eetproblemen, verslavingen, depressies, vermijdingsgedrag, chronische vermoeidheid, astma, de onmogelijkheid om zich aan een ander te verbinden, en zo meer. De signalen van gevaar komen van binnenuit en niet meer vanuit de omgeving: het emotionele brein reageert instinctief. Bewust weet u dat het gevaar geweken is, alleen voelt het niet zo.
Herkent u enkele van deze symptomen en wilt u er vanaf, doorloop dan even de hierbij opgesomde therapieën, die u mogelijk op weg kunnen helpen.

TRAUMABEHANDELING - EEN GOED GESPREK - VOETREFLEXOLOGY -
PSYCHOZONE MASSAGE - HOMEOPATHIE - ETHERISCHE OLIËN - BACHREMEDIES - GENEESKRACHTIGE KRUIDEN - GEMMOTHERAPIE

Mocht u twijfelen of dit inderdaad de aangewezen therapie is die u nodig heeft, dan kan u steeds contact met mij opnemen. Ik sta u graag met raad en daad bij.

Voor een gesprek of persoonlijke informatie klik hier.