VOEDING
voeding2
Over voeding is al heel wat inkt gevloeid.
Wat is eigenlijk voeding?
Dat kan gaan van de dingen die je in je mond steekt en opeet, tot de zaken die deel uitmaken van je “geestelijke” voeding, je bewustzijn.

Eigenlijk hangt het allemaal samen: een gezonde geest in een gezond lichaam. Een lichaam dat gevoed wordt door gezonde voeding en een gezonde psychische ingesteldheid, die jou onderhoudt en in optimale conditie houdt.
Voeding als brandstof
Voeding is als het ware de brandstof waarop je lichaam functioneert. Het betreft eten en drinken. En net zoals je wagen brandstof nodig heeft om goed te kunnen rijden, heeft je lichaam de juiste brandstof, voeding in de juiste samenstelling dus, nodig om prima te kunnen functioneren.
Balans
Omdat elkeen zijn eigen identiteit heeft, zijn eigen wijsheid, ervaring, lichamelijke gesteldheid, zijn minpuntjes, zijn pluspuntjes, kan het zijn dat de balans een beetje uit de haak is. Mits evenwichtige voeding, of wat bijschaven hier en daar kan er opnieuw evenwicht gebracht worden in de interne en externe mens.

Grasduin even in de hier aangeduide eetwijzen en kijk of jij je gading kan vinden om je opnieuw prima in je vel te voelen.

P.S.
Deze methode is niet bedoeld om medische of openbare gezondheidstoepassingen te vervangen, maar is bedoeld om een toevoeging te zijn, iets dat je zelf kan doen - voor jezelf.


ARCADISCH RITME
ArcadischRitme-H kopie
Gezondheid is iets dynamisch. Als je iets eet, wat je niet bekomt, reageert je lichaam en dat is een teken van gezondheid. Regelmaat en ritme vormen elementaire noodzakelijkheden voor je lichaam.
Iedereen heeft een soort mechanisme in zich dat dienst doet als een klok, een ritme. Deze klok regelt je zogenaamde circadische ritmen, wat gelijkstaat met je dagelijkse weerkerende ritmen, je biologische klok.
Het vermogen om je voedsel te verwerken hangt af van een vaststaande Driedelige cyclus:
  • opname (eten en spijsvertering)
  • assimilatie (absorptie en verbruik)
  • eliminatie (van lichaamsafval en voedselrestanten)

P.S.
Deze methode is niet bedoeld om medische of openbare gezondheidstoepassingen te vervangen, maar is bedoeld om een toevoeging te zijn, iets dat je zelf kan doen - voor jezelf.


12-WEKENPLAN
12wekenplan-H kopie 2
Wat heb je eigenlijk nodig om gezond te leven?
Simpel: lucht, water, voedsel, rust, slaap, lichaamsbeweging, zonneschijn, regelmaat, liefde en meditatie.
Voedingsdriehoek
Je kent vast wel de driehoek die gehanteerd wordt voor de indicatie van de voedingsmiddelen die je nodig hebt. Het gaat niet alleen om de hoeveelheden van de voedingsstoffen, maar ook over de samenstelling, de echtheid, de puurheid en de energie die deze stoffen ons leveren.
Door de jaren heen is voeding minder “rijk” geworden aan energie. Pesticiden, kunstmatige meststoffen, geforceerde kweek, voorverpakte en/of geraffineerde voeding, suikers, vetten, junkfood, maken dat er niet echt veel meer voedingswaarde overblijft. Je kasten bulken van de voorraad. Je voeding blijft langer houdbaar “dankzij” bewaarmiddelen, toevoegingen, kleurstoffen, smaakstoffen.
Voedingsgewoonten
Zij zijn tot een vastgeroest patroon verworden. Je huidige manier van eten is zulk een diepgewortelde gewoonte geworden dat omschakelen een probleem is geworden. Hoe begin je eraan en hoe houd je het vol?
Fundamentele veranderingen aanbrengen in je voedingspatroon en levensstijl is zo fundamenteel mogelijk breken met het verleden.
12-wekenplan
Fundamentele veranderingen aanbrengen in je voedingspatroon en levensstijl is zo fundamenteel mogelijk breken met het verleden.
Met een 12-wekenplan kan je komaf maken met je vastgeroest eetpatroon en een nieuwe start maken om optimaal gebruik te maken van de voeding die (nog) voorradig is.

P.S.
Deze methode is niet bedoeld om medische of openbare gezondheidstoepassingen te vervangen, maar is bedoeld om een toevoeging te zijn, iets dat je zelf kan doen - voor jezelf.


BLOEDGROEPDIEET
Bloiedgroep

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat er een sterke samenhang is tussen iemands bloedgroep en zijn of haar gevoeligheid voor bepaalde ziekten. Erfenis Je bloedgroep is een erfenis van je voorouders, die zich door de eeuwen heen aanpasten aan de voortdurende veranderende klimaten, bacteriën en voedingsmiddelen, waardoor nieuwe bloedgroepen ontstonden. Verschillende bloedgroepen

  • bloedgroep O is de oudste, die van de “jagers”

  • bloedgroep A ontstond in tijden dat de mensen landbouw gingen bedrijven

  • bloedgroep B ontstond toen mensen naar het noorden emigreerden, naar koudere, ruwere gebieden

  • bloedgroep AB was een gevolg van de vermengingen van de verschillende groeperingen

Aangepaste eetwijzen
Door een specifiek bloedgroepdieet te volgen, kunnen (ernstige) ziektes mogelijk worden voorkomen. Daarnaast zullen chronische problemen als astma, hoofdpijn of maagzuur verminderen. Bloed speelt een buitengewoon belangrijke rol in onze afweer, en daarmee ook de bloedgroep, want de vier bloedgroepen reageren op verschillende manieren op bepaald voedsel. Sommige voedingsmiddelen versterken ons immuunsysteem, terwijl andere het juist verzwakken.
3 categorieën Het bloedgroepdieet deelt voedsel in in 3 categorieën:
  • heilzaam (werkt als medicijn)

  • neutraal (gewoon voedsel)

  • vermijden (werkt als gif voor het immuunsysteem)

P.S.
Deze methode is niet bedoeld om medische of openbare gezondheidstoepassingen te vervangen, maar is bedoeld om een toevoeging te zijn, iets dat je zelf kan doen - voor jezelf.


HOE TOEPASSEN
Maak een afspraak via 0485 733 230 of mail via dekracht@telenet.be en ik leg het je haarfijn uit.