TIP OKTOBER
JOUW VOETEN - "LES CHERS SOUFRANTS"

 
 
De zomer ligt al een schuifje dieper en je voetjes worden opnieuw in dichte schoenen gestoken. “Les chers soufrants” zoals de Fransen het weleens benoemen, krijgen het nu zwaarder te verduren. Tijd om je voetjes eens te laten verwennen. Verwennen met een heuse voetreflexologie!

 
Wat kan ik je als wetenswaardigheidjes nog vertellen over voetreflexology? Eens kijken…
 
In het woord voetreflexology, zie je 2 woorden samengevoegd: voet en reflex.
De reflexen op je voeten worden geprikkeld/gemasseerd en brengen een reactie op gang; een reactie die de energiecirculatie activeert, evenwicht brengt, bestaande blokkades opheft, doorstroming bevordert en afvalstoffen afvoert.


 
Pijnlijke zones op je voeten duiden op een te veel aan energie op het relateerde orgaan. Slappe zones geven aan dat er in dit gebied een tekort aan energie bestaat. Mits de juiste voetmassage kan je hierin evenwicht scheppen en genezing op gang brengen.
 
De kennis over de reflexzones werd in tijden van onderdrukking, onheil en oorlog ook in verkeerde zin gebruikt.
Zo werden in China in de vorige eeuwen de voeten van de vrouwen gebonden, de zogenaamde “Gouden Lotus”. De Chinezen vonden dit esthetisch oogstrelend. Kleine voetjes weerspiegelden voor de adel rijkdom en elegantie. De cultuur beoogde hiermee de vrouwelijke kuisheid, de beperking van de beweeglijkheid. Complicaties zoals verzwering, verlamming en gangreen waren schering en inslag; waarbij ook vele meisjes de behandeling niet overleefden. De beide voeten werden ingezwachteld waarbij alleen de grote teen mocht blijven rechtstaan. Dit had emotioneel tot gevolg dat de dames gedwee en minder weerbaar waren. Als je kijkt naar de reflexzones op de voeten weet je ook meteen waarom.In Japan, tijdens de tweede wereldoorlog, sloeg men de gevangenen met een stok op de voetzolen. Een bijzonder efficiënte manier om iemand te radbraken, wetende dat alle organen vertegenwoordigt zijn op de voetzolen.

 
Gelukkig zijn er ook mooie toepassingen i.v.m. de voeten.
Zo worden in India de voeten van de Goeroes, Meesters, Goddelijke Moeder en Goddelijke Vader vereerd. Het aanraken van deze voeten, geeft de volgeling energie en de hoogste vorm van vibratie. Het hoofd leggen aan de voeten van de Meester of de Moeder, geeft energie via de hoofdchakra en het aanraken van het hoofd van de volgeling door de Meester of de Moeder, zegent de volgeling en brengt alle chakra’s in evenwicht.Babies en kleine kinderen zijn ook heel erg gebaad bij een voetmassage. De voetjes van een baby of kleine uk zijn nog heel erg gevoelig en broos. Daarom is een voetmassage bij deze kleintjes niet zo uitgebreid als bij grotere kinderen en volwassenen. Bij veelvuldig huilen, angst, krampjes, onzekerheid, kan een lichte massage voor heel wat opluchting zorgen. Een aanrader.
 
Dikwijls wordt er in de cursussen Voetreflexology verkondigd dat zwangere vrouwen en mensen met kanker geen voetreflex mogen ontvangen. Voor leken en beginnende leerlingen, zou ik inderdaad aanraden deze raad te volgen. Voor diegenen die er professioneel mee bezig zijn, is dit echter geen probleem. Door hun opgedane vakkennis passen zij gespecialiseerde technieken toe. Als u zwanger bent, ga dan gerust langs bij een reflexologist(e) die deze kennis heeft. U vindt hier advies, behandeling, rust en ontspanning. En heeft u kanker, maak dan een afspraak met een professioneel reflexologist(e) die u verlichting van uw klachten kan geven en (al dan niet chemische) afvalstoffen sneller en efficiënt kan laten afvloeien.


 
Zo, nu even genoeg over weetjes en bijzonderheden.
Wil je aan den lijve ondervinden hoe het voelt om je voetjes te laten verwennen, neem dan de telefoon, bel 0485 733 230 en maak een afspraak.
 
Heel graag tot binnenkort.


Groetjes,
Marina