TIP APRIL
SOMMIGE VOEDINGSWAREN SPIEGELEN LICHAAMSDELEN
WAT VERTELT DE OVEREENKOMST?


Raar maar waar. Bepaalde levensmiddelen lijken erg op een bepaald lichaamsdeel. Zij spiegelen als het ware waar de voedingsstoffen goed voor zijn.

Eens kijken of ook jij die overeenkomst kan vinden?

WALNOOT: hersenen

Walnoten worden wel eens “hersenvoedsel” genoemd. Ze bevatten een hoog gehalte aan omega 3 vetzuren en helpen in de ondersteuning van je hersenfunctie. Kijk maar eens naar de kronkels, de vouwen, de plooien van een walnoot en merk de treffende gelijkenis op met je brein.

RODE WIJN: bloed

Rode wijn ziet er uit als de kleur van je bloed. Rode wijn is rijk aan antioxidanten, polyfenolen en resveratrol. Niet te veel natuurlijk, maar een glaasje rode wijn nu en dan, beschermt je tegen destructieve stoffen in je bloed zoals LDL cholesterol, wat hartziekten kan veroorzaken. De bloedverdunnende stof in rode wijn vermindert bloedstolsels (ivm beroertes en hartziekten).

WORTEL: ogen

Snij een schijfje van de wortel en zie het patroon van uitwaaierende lijnen, die je ook aantreft in je pupil en iris van je oog. Wortels zitten vol met vitaminen en antioxidanten, zoals betacaroteen. Zij verlagen de kans op maculadegeneratie (verlies van gezichtsvermogen bij ouderen). En heb jij al eens een konijn gezien met een bril?

SELDERIJ: botten en beenderen

De lange, slanke stengels van de selderij lijken op je botten en je beenderen. Selderij is een rijke bron van silicium, dat de moleculaire structuur van je botten hun kracht geeft. Je beenderen bestaan verder nog voor 23% uit natrium en dat geldt ook voor de selderij.

TOMAAT: hart

Snij de tomaat open en je ziet dat de rode groente (eigenlijk fruit) meerdere kamers heeft die lijken op de structuur van je hart. Tomaten bevatten lycopeen en deze stof vermindert het risico op hartziekten. Voeg je bij de tomaat nog wat olijfolie of avocado, dan vergroot je de opname van lycopeen in je lichaam 10-voudig.

GEMBER:maag

Het uitzicht van gember lijkt wat op het spijsverteringsorgaan. Het ingrediënt gingerol is verantwoordelijk voor de geur en smaak van gember en voorkomt misselijkheid en overgeven.

ZOETE AARDAPPEL: pancreas

De langwerpige zoete aardappel vertoont grote gelijkenis met de vorm van de pancreas (alvleesklier). In zoete aardappelen zit veel betacaroteen, een krachtige antioxidant, die beschermt tegen schade door kanker of veroudering. De zoete aardappel bevordert de gezonde functie van de pancreas.

POMPELMOES: borst

Kijk eens naar de vorm van citroenen en pompelmoes. De ronding vertelt al veel. Pompelmoes (of grapefruit) bevat stoffen genaamd limonoïden, die de ontwikkeling van kanker in menselijke borstcellen verhindert.

AVOCADO: baarmoeder

De avocado ziet er wat lampvormig uit en doet denken aan de baarmoeder. Avocado is een goede bron van foliumzuur, nodig als je zwanger bent. Foliumzuur blijkt het risico op cervicale dysplasie (voorstadium van baarmoederhalskanker) te minderen.

KOKKELS: testikels

De vorm van de kokkels lijken op die van de testikels. Het aanwezige foliumzuur en zink in de kokkels, hebben een belangrijk positief effect op de zaadkwaliteit bij de mannen.

Zie jij ook de overeenkomsten?

Leuk meegenomen als je met bovenstaande ingrediënten aan de slag gaat bij het kokkerellen.

Gezondheid!

Lichtgroetjes,
Marina

Bronvermelding: Juglen Zwaan - A Healthy Life