TIP JUNI 2023
PIJNPIJN-groot kopie

Amai, dit is pijnlijk. Oei dit doet toch echt wel zeer…

Heel vervelend, vermoeiend, tergend, als pijn je onderuit haalt.
Grijp jij te goeder trouw naar Ibuprofen als het je echt te veel wordt, ook als je weet dat dit geneesmiddel vervelende bijwerkingen uitlokt?
Hou in gedachten dat het je maagwand beschadigt en dat je een verhoogd cardiovasculair risico loopt.

Er is soelaas mogelijk!

Lees hieronder welke natuurlijke pijnstillers/ontstekingsremmers je op weg kunnen helpen naar verlichting van je pijnen.

Boswellia serrata en kurkuma
Boswellia serrata is een extract dat men in India uit de hars van de wierookboom haalt. Het behandelt gewrichtsontstekingen en astma. Boswellia wordt vaak samen genomen met kurkuma (geelwortel), dat curcumine als actieve stof bevat.

Capsaïcine
Als capsaïcine (pikante stof uit peper) verwerkt is in een zalf, heb je een prima smeersel dat spierpijn en gewichtsklachten kan verlichten

Uncaria tomentosa
Cat’s claw in de volksmond. Is een ontstekingsremmer uit Zuid-Amerika. In kleine dosis gebruiken om diarree te vermijden.

Omega-3 verzuren
In vaktaal: DHA (Docosahexaeenzuur) en EPA (Eicosapentaeenzuur). Mooi om te gebruiken bij chronische ontstekingen. Goed inzetbaar bij artrose en reuma.

Wilgenbast
Vroeger kauwden mensen op wilgenbast. Wilgenbast geeft een stofje af dat gelijkaardig is aan aspirine. In tegenstelling tot aspirine, is wilgenbast vriendelijker voor je maag.

Verstilling en bewegen
En dan zijn er natuurlijk ook nog oefeningen die je kan doen om je ongemakken/pijn ivm hoofdpijn, gewrichtspijn, spierstijfheid te verlichten of te voorkomen. Harmonie, innerlijke vrede en rust, valpreventie, betere stabiliteit, en pijnloze bewegingsvrijheid zijn een bonus bovenop. Doe de proef op de som en kijk wat verstilling/bewegen voor jou in petto heeft door:

  • te mediteren
  • hypnose toe te passen
  • Tai-chi te beoefenen
  • Qi-gong te doen
  • Yoga deelname

Aan jou de keuze: ga je voor chemische middelen of geef je de andere zaken een kans?

Lichtgroetjes,
Marina

P.S.
Deze methode is niet bedoeld om medische of openbare gezondheidstoepassingen te vervangen, maar is bedoeld om een toevoeging te zijn, iets dat je zelf kan doen - voor jezelf

#kwetsbaarheid #Marina #dekracht #gezondheid #rust #ontspannen #slapeloosheid #pijn #energietekort #fit #soepel #genezen #harmonie #balans #bescherming #injekrachtstaan #vermoeidheid #stress #pauze #mediteren #yoga #hypnose #tai-chi #qi-gong #stabiliteit #beweging #harmonie #beweging #pijn